Installing Boot-Repair in Ubuntu 11.04

Installing Boot-Repair in Ubuntu 11.04






Ni lah masalah yang selalu buat orang huru-hara,
Sebenarnya tak susah, nak fix kan masalah-masalah Bootloader ni.
ni dia salah satu application yang di sediakan oleh para taiko-taiko linux ni.



Ini lah penyelamat kamu, Boot Repair yang sangat beguna untuk kamu

Apa itu SOPA dan PIPA

Apa itu SOPA dan PIPA?



SOPA (Stop Online Piracy Act) dan PIPA (Protect IP Act) adalah undang-undang yang diajukan tahun lalu oleh senator dan pejabat tinggi AS dengan tujuan untuk melindungi hak cipta materi internet seperti video, musik, software dan semua barang digital dari pembajakan. SOPA dan PIPA mengatur bagaimana dunia maya seharusnya menurut mereka, dan tentunya penggunanya. Namun, undang-undang ini tidak sesederhana itu, banyak hal dari undang-undang ini akan mengubah cara kerja internet saat ini.

Install Metasploit Di Ubuntu 11.10

Install Metasploit Di Ubuntu 11.10


Metasploit adalah software yang di reka khas untuk megaudit security system pada komputer atau pun sebuah sistem. secara am nya metasploit ni selalu di gunakan para security pentester bertujuan untuk meningkatkan lagi security sistem. iyanya di tulis dari ruby programing language, dan di cipta oleh HD Moore . jom kita lihat cara-cara bagaimana nak install benda ni di ubuntu 11.10.

Install Animated Wallpapers Di Ubuntu 11.10/Video

Install Animated Wallpapers/Video Di Ubuntu 11.10




Penah degar pasal ni? video di jadikan sebagai wallpapers? mesti best bunyi dia kan, ok hari ni aku nak share cara-cara cam mana nak install benda ni kat ubuntu kamu semua. senang ja tak banyak kerja kena dibuat.

tapi ingat benda ni masi dalam peringkat beta, benda ni masi lagi ada bug. dia hilangkan desktop kamu, bila bug ni keluar kamu tekan jak ALT+TAB dekstop kamu kebali seperti biasa. ok lah, aku bagi tau cam mana nak install benda ni.

1. korang download benda ni dari sini Clickme!
    untuk yang 64bit download disini Clickhere!

Install Linux Deepin Software Center in Ubuntu

Linux Deepin Software Center in Ubuntu




cam mana cantik kan? ni lah software-center yang baru tu, fungsi dia sama jak cuma 'costem look jak . aku degar ni lebih teratur senang sikit nak cari software-software yang kamu suka.

Recover File Yang Hilang Degan Recuva





Penah t'delete file kat computer korang? lepas tu tak tau cam mana nak recover balik? 
ok entry kali aku mau share-share sikit bah, pasal article ni yang aku jumpa ni. 
nama dia Recuva apa tu Recuva? 

Viciouss Ebook Yang Memaparkan Tentang Carding


Asalamualaikum semua hari ni nak share sikit- sikit collection ebook saya ni yang bertajukan Viciouss. 
entah dari mana aku dapat ni, Ebook ni mungkin mepaparkan serba sedikit tentang " Carding " cam mana dorang- dorang ni hack kad credit orang ni, dan pemakaianya.
 tujuan saya share ni bukanlah nak

Popular Post

Blog Archive

Exchange Link

Recent Visitor

Powered by Blogger.
-->